6 Mart 2009 Cuma

ACİL YARDIM LÜTFEN ARI DOSTLARI

Bugün arı kılınime kek verirken, kafamın ortasından 1adet arı beni soktu.neyse keki hemen koyup kafamda duran iğneyi arkadaşıma usulune uygyun kesedeki zehrin tamamını enjekte etmeden bıçağın ucuyla sıyırttırarak çıkarttırdım

5-6dakika gibi kısa bir sürede gözlerim kanlandı,yüzüm kızardı.hemen ardından sağelimden başlamak üzere vucudum kızarmaya başlayarak;özellikle ayak bileklerim yanmaya ve aşırı derecede kaşınmaya başladı.

hemen yaınımdakı sağlık kuruluşuna giderken:ki bu zaman yaklaşık 20dk lık bir zamandı,acile girerken gözüm karadı bilincım kaybolurken terlemeye başladım.

acil doktoruna arı soktuğunu söyledim.
tansiyonum çok düşmuş.vucudum yanıyor.uyku basıyor ve bilinçım kapanıyordu.
hemen başım aşağı gelecek şekilde sedyeye yatırıp.oksijen verdiler. 2 adet iki kalçadan iğne yaptılar.birbuçuk saat gözlem altında tuttular.şimdi aşırı halsizlik ve ve rengim bembeyaz.1kt da ilaç verdiler.günde 1ad kullunmak üzere.

ŞİMDİ ARI DOSTLARI
1-Ben arıya 040608 de 1koloni ile başladığımda birçok defa arı soktu beni.Ama birazcık kızarıklık ve şişliğin dışında birşey olmamıştı üstelik alnımda ve yüzümden sokmuşlardı. neden?

2-Şimdi sokan geçensene hazır ana getittiğim başka koloni idi. arı alerjisinde farklı ırkların zehir etkisi olabilir mi?ırkı anasından biliyorum.

3-Aşırı halsizlik neden oluyor?

4-Daha önce alerji yokken bu sene neden oldu?

5-tekrar aynı durum olursa ilkyardım olarak neler yapabilirim.

6-eğer alerji deam ederse arıcılığa nesıl devam edebilirim.

LÜTFEN BİRİKİMLERİNİZİ AKTARIN.
arge@argedental.com.tr

selwax@hotmail.com

KOVANI AÇTIĞIMDA GELEN O MİS KOKU VAR YA
İŞTE O HERŞEYE DEĞERDİ
sağlıcakla kalın